tisdag 23 oktober 2007

sankt petersburg II

Ett intryck av Sankt Petersburg som dröjer kvar efter resan - och som jag hade med mig från första gången, för ett par år sedan - är den slutna staden, eller kanske staden före marknaden. Det kan vara svårt att orientera sig i staden. Den har inte samma teckenstrukturer som de vi är vana vid. Inte alls så många skyltfönster som visar vad som finns, ingen möjlighet att titta rätt in genom restaurangfönster och på så sätt förstå om det är intressant att gå in. Det är både den tidigt kapitalistiska (förkapitalistiska?) staden (där man köper över disk) och den kommersnegerande sovjetstaden, i förening, och kvardröjande. Staden bjuder inte ut sig. Får det förbli så? Kanske man hoppar direkt till Internets skyltfönster och låter staden vara som den varit. Tänker på kommentaren till mitt förra inlägg om staden, och marknaden vi missade. Också utan skyltfönster, olfaktorisk, stökig. Lika direkt som den äldre stadens slutenhet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Måns!

Vi vill ha dig med i vår Talarförmedling!

Är du intresserad av att medverka i katalogen?

Mer info om Talarförmedlingen hittar du på http://www.lazzex.com/talarframeset.htm och om våra övriga verksamheter på http://www.lazzex.com

Maila till lazzex@lazzex.com och skriv att du är intresserad av att ingå i vår katalog så skickar vi dig ett anmälningsformulär som du sänder tillbaka tillsammans med ett nytaget foto.

Har du frågor? Maila oss - vi besvarar dom gärna.

Hälsar Lazze X

Lazze X events Talarförmedling
Mobaecksgatan 29
SE-216 24 Malmoe
SWEDEN
+46 70 732 58 47
lazzex@lazzex.com
http://lazzex.com

charlotte sa...

Hej Måns!
Så kul att läsa din blogg, St Petersburg låter verkligen fint. Hoppas att allt är bra med dig, det var jättelängesen sist. Jag hade och har fortfarande stor nytta av dina råd!
kram från Charlotte Svensson (fd alnarpsstudent och italienresenär)

mons sa...

hej charlotte! tack för vänliga ord. jag var ute på alnarp senast idag. inte för att undervisa utan för att höra monika goras föreläsning om att upptäcka/undersöka genom att göra (exploring by doing), den var mycket bra. gör mer, gör det oväntade och upptäck mer. lycka till landskapande, och italien lämnar vi nog aldrig...