tisdag 10 juni 2008

diner nue


Häromkvällen var vi bjudna på nakenmiddag. En god vän hade tagit med sig idén från ett besök i Paris nyligen där han varit bjuden på ett antal middagar utan kläder. Det var mycket trevligt och avspänt. Naken är man i viss mån socialt avväpnad. Man behöver inte bekymra sig över vad man ska ha på sig. Den nakna kroppen är alltid fascinerande. Nackdelar: Inga.


Nyligen hölls World Naked Bike Ride, WNBR. En protest mot olje- och bilberoende såväl som ett firande av den nakna kroppens skönhet. Nakenhet på oväntade ställen är fortfarande något av det mest uppseendeväckande och därför ett effektivt sätt att upplysa om saker på, och när det inte längre är uppseendeväckande är det kanske bara skönt. WNBR började i Spanien 2001 och nu cyklas det naket årligen i städer runt hela jorden, men inte i Sverige. Man kan fundera på varför. Jag tror inte det beror på att vi skulle ha något slags mer avslappnat förhållande till nakenhet.


Den nakna kroppen är inte ofarlig, men den kan vara den den minst farliga. Den är oskyddad och kan inte dölja några vapen. Det är rätt mycket svårare att naken slå ihjäl någon utan tillhyggen än med. Det är betydligt lättare att älska. Hoppas det blir nakenvarmt i sommar. Paix et diners nues!

Inga kommentarer: